5 λόγοι για τους οποίους το B2B Email Marketing μπορεί να αυξήσει τις αποδόσεις

2
5 λόγοι για τους οποίους το B2B Email Marketing μπορεί να αυξήσει τις αποδόσεις

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προωθήσετε την επιχείρησή σας, αλλά το email marketing έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό και προσιτό. Υπάρχουν αναφορές ότι το email marketing είναι ξεπερασμένο, αλλά τα στατιστικά των επιχειρήσεων λένε το αντίθετο. Ορισμένες αναφορές υποστηρίζουν ακόμη ότι για κάθε επιχειρηματική δαπάνη 2 $ στο μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, λαμβάνουν 70 $ σε αντάλλαγμα. Οι τρόποι με τους οποίους το B2B email marketing μπορεί να ενισχύσει την απόδοση της επιχείρησής σας είναι ατελείωτοι.

Μειώνει το κόστος μάρκετινγκ

Οι παραδοσιακές στρατηγικές μάρκετινγκ απαιτούν τεράστια χρηματικά ποσά για να υλοποιηθούν. Η αγορά ή η εκτύπωση αφισών και πινακίδων χωρίς να αναφέρεται το κόστος του διαφημιστικού χώρου είναι πρωτόγνωρη στον κόσμο του μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το κόστος διεξαγωγής του μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου B2B είναι σημαντικά χαμηλότερο. Χρηματοδότηση α υπηρεσία ενημέρωσης email θα είναι πολύ φθηνότερο σε σύγκριση με την πληρωμή για διαφημιστικό χώρο σε περιοδικά υψηλής ποιότητας.

Εύκολο στη χρήση και παρακολούθηση της απόδοσης

Οι καμπάνιες μάρκετινγκ μέσω email είναι εύκολο να συνδυαστούν. Μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να τα στείλετε σε πιθανούς πελάτες χωρίς να αναθέσετε εξειδίκευση σε εξωτερικούς συνεργάτες. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές λογισμικού για καμπάνιες μάρκετινγκ μέσω email. Το λογισμικό έχει πρότυπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εάν έχετε πρόβλημα με τη δημιουργικότητα. Το λογισμικό είναι φιλικό προς το χρήστη ακόμα και για χρήστες που κάνουν πρώτη φορά, επομένως δεν θα πρέπει να υπάρχει λόγος να αποφεύγετε το μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου B2B.

Κατά την εφαρμογή του μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου B2B, η ικανότητά σας να παρακολουθείτε την πρόοδο καθιστά αυτήν την επιλογή πολύ αποτελεσματική. Γνωρίζετε ποια στρατηγική λειτουργεί καλύτερα και πού να καταβάλετε περισσότερη προσπάθεια. Με τέτοιες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε καλύτερα με το κοινό σας. Το μάρκετινγκ μέσω email σάς επιτρέπει να δοκιμάσετε διαφορετικές τεχνικές μάρκετινγκ και να μετρήσετε την απόδοσή τους. Τα αποτελέσματα θα φανούν χρήσιμα στο μέλλον.

Προσαρμόσιμο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αφοσιωμένο κοινό

Οι επιχειρήσεις με τις οποίες σκοπεύετε να συνεργαστείτε βρίσκονται σε διαφορετικές τοποθεσίες και έχουν διαφορετικές ανάγκες όσον αφορά την υπηρεσία ή το προϊόν που προσφέρετε. Οι περισσότερες στρατηγικές μάρκετινγκ βλέπουν την αγορά-στόχο στο σύνολό της και δεν λαμβάνουν υπόψη ότι οι επιχειρήσεις έχουν διαφορετικές ανάγκες. Για παράδειγμα, οι μεσιτείες μπορεί να στοχεύουν άτομα που χρησιμοποιούν προωθήσεις όπως «κερδίστε δωρεάν Bitcoin», αλλά η αποτυχία συνειδητοποίησης των τάσεων των αναδυόμενων αγορών μπορεί να απαιτήσει πιο συγκεκριμένα μηνύματα που στοχεύουν διαφορετικά δημογραφικά στοιχεία της αγοράς-στόχου τους.

Το μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι διαφορετικό – μπορείτε να σχεδιάσετε τα email μάρκετινγκ με βάση τις ατομικές ανάγκες και τις προσδοκίες των πελατών. Με αυτόν τον τρόπο, το μήνυμά σας ανταποκρίνεται άμεσα στις ανάγκες τους.

Μπορείτε επίσης να σχεδιάσετε τα email ανάλογα με τη σχέση μεταξύ της επιχείρησής τους και της δικής σας. Εάν συνεργάζεστε με τον πελάτη για μεγάλο χρονικό διάστημα, το email θα είναι διαφορετικό από αυτό που θα στέλνατε σε έναν πιθανό πελάτη. Όχι άλλο μάρκετινγκ στρατηγική μπορεί να σου δώσει αυτή τη δύναμη.

Το μάρκετινγκ μέσω email δίνει στους παραλήπτες τη δυνατότητα να επιλέξουν εάν θα αποδεχτούν το υλικό μάρκετινγκ ή όχι μέσω της επιλογής συμμετοχής. Όταν ένα κοινό δέχεται να λάβει email μάρκετινγκ, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι ενδιαφέρεται για το προϊόν ή την υπηρεσία που πουλάτε.

Είναι ευκολότερο να πλασάρετε ένα προϊόν σε άτομα που θέλουν να πουληθούν. Τίποτα δεν απενεργοποιεί έναν πιθανό πελάτη ή πελάτη όπως η συνεχής λήψη αφισών και φυλλαδίων για ένα προϊόν χωρίς τη συγκατάθεσή του.

Ωστόσο, όταν συμμετέχουν σε μια καμπάνια μάρκετινγκ μέσω email με πλήρη γνώση του τι συνεπάγεται, θα τους τροφοδοτείτε τις πληροφορίες που χρειάζονται και θα τους εξοικονομείτε χρόνο έρευνας. Στη συνέχεια, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία και να πουλήσετε τα προϊόντα σας ή να επωφεληθείτε από τις εκπτώσεις σας στους πελάτες σας.

Μπορείτε να συμπεριλάβετε συνδέσμους προς τον ιστότοπό σας στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Τα email παρέχουν μια τέλεια πλατφόρμα για την εμπορία προϊόντων και, ταυτόχρονα, δημιουργούν επισκεψιμότητα για τον ιστότοπό σας. Εάν προσθέσετε έναν σύνδεσμο από τον επίσημο ιστότοπό σας με μια σύντομη περιγραφή μιας αναφοράς στον ιστότοπο, ο παραλήπτης του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα θέλει να επισκεφτεί τον ιστότοπό σας. Θα μάθουν περισσότερα για εσάς ως εταιρεία και για οποιαδήποτε άλλα προϊόντα προσφέρετε στον ιστότοπο.

Βοηθά στη διατήρηση πελατών

Το να συνεργαστείτε μαζί σας ένας νέος πελάτης είναι πολύ πιο δύσκολο από το να διατηρήσετε έναν πελάτη. Τα email είναι ένας βολικός τρόπος για να διατηρείτε επαφή με τους πελάτες σας και να ακούτε τις απόψεις τους σχετικά με την παροχή της υπηρεσίας σας. Η διατήρηση των πελατών που επιστρέφουν είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη οποιασδήποτε επιχείρησης.

Το B2B email marketing παίζει σημαντικό ρόλο στην αύξηση των αποδόσεων. Η επικοινωνία σχετικών πληροφοριών και προσφορών σε στοχευμένο κοινό μπορεί να είναι πολύ εποικοδομητική. Επικοινωνώντας συνεχώς με τους πελάτες, έχετε πολλαπλές ευκαιρίες να τους μετατρέψετε σε έσοδα. Θα πρέπει να εξετάσετε το μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου B2B για την επιχείρησή σας.

Τελευταίες δημοσιεύσεις από Regina Thomas (Προβολή όλων)

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar