4 Διαφορετικοί τύποι πηλού γλυπτικής

4
4 Διαφορετικοί τύποι πηλού γλυπτικής

Ανακαλύψτε τους διαφορετικούς τύπους γλυπτικής πηλού με ξεχωριστά χαρακτηριστικά που πρέπει να εξοικειωθείτε αν σας ενδιαφέρει να μάθετε την ωραία τέχνη της γλυπτικής από πηλό.

Η γλυπτική είναι μια από τις μεγαλύτερες μορφές καλών τεχνών. Σας δίνει την ευκαιρία να πραγματοποιήσετε την ιδέα σας. Η συμπαγής μορφή ενός γλυπτού βοηθά στην απόδοση της ιδέας και της ιδέας σας με πιο δυνατό τρόπο, ώστε το μήνυμά σας να ακουστεί από τις μάζες.

Γλυπτά είναι αντιπροσωπευτικές. Είναι ένας τέλειος τρόπος για να πάρετε την ιδέα που έχετε στο μυαλό σας και να τη μεταφέρετε σε έναν φυσικό, απτό χώρο. Επιπλέον, είναι μια τέλεια προσθήκη σε κάθε κενό χώρο. Τα γλυπτά είναι μια ισχυρή μορφή τέχνης, γι‘ αυτό είναι πολύ πιθανό να βρείτε τα σπουδαιότερα γλυπτά σε γνωστά ανάκτορα και αρχαία μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς. Ακόμη και σήμερα, αν θέλετε να προσθέσετε μια πινελιά κομψότητας, δύναμης και επισημότητας σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο, η προσθήκη γλυπτών στη διακόσμηση είναι ο πιο πολλά υποσχόμενος τρόπος για να τα πετύχετε όλα αυτά.

Τύποι Γλυπτικού Πηλού

Όλοι οι τύποι αργίλου έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά. Οι διάφοροι τύποι πηλού γλυπτικής έχουν παρατεθεί παρακάτω.

1. Πηλός με βάση το νερό

Όπως υποδηλώνει το όνομα, πηλό με βάση το νερό είναι πηλός αναμεμειγμένος με νερό. Είναι φθηνό και αρκετά εύκολο στη δουλειά. Ο πηλός με βάση το νερό στεγνώνει γρήγορα καθώς η περιεκτικότητα σε νερό εξατμίζεται. Το γρήγορο στέγνωμα του πηλού με βάση το νερό είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που τον κάνουν δημοφιλή.

Αέρα-Ξηρός Πηλός

Πηλός ξηρός στον αέρα είναι συνήθως πηλός με βάση το νερό. Όπως καταλαβαίνετε από το όνομα, ο ξηρός πηλός στον αέρα μπορεί να στεγνώσει χρησιμοποιώντας τον αέρα γύρω σας και δεν χρειάζεται να ψηθεί σε κλίβανο. Πολυμερίζεται στον αέρα, χωρίς να χρειάζεται να εκτεθούν τα γλυπτά που κατασκευάζονται με αυτόν τον τύπο πηλού σε υψηλές θερμοκρασίες.

Ο ξηρός στον αέρα πηλός χρησιμοποιείται συνήθως ως πηλός μοντελοποίησης. Ο χρόνος που χρειάζεται για να στεγνώσει εντελώς το πήλινο μοντέλο ή γλυπτό εξαρτάται από το πάχος του παρασκευασμένου αντικειμένου. Μπορεί να χρειαστούν από μερικές ώρες έως μια εβδομάδα για να στεγνώσει καλά.

Το καλύτερο πράγμα σχετικά με τη χρήση ξηρού πηλού στον αέρα για το έργο γλυπτικής σας είναι ότι δεν χρειάζεστε ειδικά εργαλεία γλυπτικής. Ένας απλός πλάστης και ένα μαχαίρι είναι όλα όσα χρειάζεστε για να ολοκληρώσετε το έργο. Επιπλέον, μπορεί να χρωματιστεί με ακρυλικά χρώματα, τέμπερες, μελάνια και μαρκαδόρους.

Ο ξηρός πηλός στον αέρα προσφέρει πολύ χώρο για να δοκιμάσετε διάφορα πράγματα. Οι σφραγίδες από καουτσούκ αφήνουν μια αρκετά βαθιά και εμφανή εντύπωση στον ξηρό στον αέρα πηλό.

2. Πηλός με βάση το λάδι

Οι άργιλοι με βάση το λάδι αποτελούνται από συνδυασμό ελαίων, κεριών και ορυκτών αργίλου. Το κύριο πλεονέκτημα του αργίλου με βάση το λάδι έναντι του αργίλου με βάση το νερό είναι ότι δεν θα στεγνώσει ακόμη και όταν τοποθετηθεί ακάλυπτος σε ξηρές συνθήκες. Τα αντικείμενα ή τα γλυπτά που κατασκευάζονται με πηλό με βάση το λάδι δεν είναι κεραμικά καθώς δεν μπορούν να ψήνονται.

Δεδομένου ότι ο πηλός με βάση το λάδι περιέχει λάδι, η ελαττότητά του επηρεάζεται από τη θερμοκρασία. Το ιξώδες των λαδιών ποικίλλει ανάλογα με τη θερμοκρασία, και επομένως, αυξάνοντας ή μειώνοντας τη θερμοκρασία, μπορείτε να αλλάξετε τη συνοχή του πηλού και, ως εκ τούτου, την ευκαμψία του.

Ο πηλός με βάση το λάδι είναι πιο δημοφιλής στους καλλιτέχνες κινουμένων σχεδίων (χρησιμοποιείται στο Claymation) επειδή μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί και, ως εκ τούτου, επιτρέπει την κάμψη και τη μετακίνησή του.

Εάν θέλετε να φτιάξετε καλούπια σιλικόνης, πρέπει να χρησιμοποιήσετε πηλό που δεν περιέχει θείο. Διατίθενται εύκολα ποικιλίες αργίλου χωρίς θείο.

3. Πηλός ζύμης

Ένας άλλος τύπος πηλού που χρησιμοποιείται για μοντελοποίηση είναι πηλός ζύμης (δημοφιλές ως PlayDough). Ο πηλός ζύμης μπορεί να παρασκευαστεί στο σπίτι χρησιμοποιώντας βασικά συστατικά όπως λάδι, νερό, άμυλο καλαμποκιού, αλεύρι και κρέμα ταρτάρ. Μπορεί να βαφτεί σε χρώμα της επιλογής σας με τη βοήθεια χρώματος τροφίμων.

Είναι ένα από τα φθηνότερα είδη πηλού που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή γλυπτών και μοντέλων. Ωστόσο, η χρήση τους περιορίζεται σε παιδιά και για την κατασκευή προσωρινών κατασκευών καθώς αυτός ο τύπος αργίλου ραγίζει κατά το στέγνωμα. Αυτό το καθιστά ακατάλληλο να κατασκευαστεί σε αντικείμενα και γλυπτά που διαρκούν. Αν θέλετε να διατηρήσετε τη μορφή ενός γλυπτού που φτιάξατε χρησιμοποιώντας πηλό ζύμης, μπορείτε να το κάνετε ψήνοντας απλά το γλυπτό σε φούρνο.

4. Κεραμικός Πηλός

Τα κεραμικά είναι κατασκευασμένα από πηλό που έχει ψηθεί ή θερμανθεί για να αποκτήσει μόνιμο σχήμα. Ο πηλός κεραμικής περιέχει μόνο πηλό, ενώ ο κεραμικός πηλός περιέχει άλλα υλικά μαζί με τον ίδιο τον πηλό.

Τελευταίες δημοσιεύσεις από vikisangre (Προβολή όλων)

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar