4 Διαφορετικοί τύποι βελόνες πλεξίματος

2
4 Διαφορετικοί τύποι βελόνες πλεξίματος

Το 21αγ αιώνα έφερε ένα μεγάλο κύμα δημοτικότητας στον κόσμο του πλεξίματος που οδήγησε περαιτέρω στη δημιουργία διαφορετικών στυλ και τύπων βελόνας πλεξίματος. Αυτά διέφεραν πολύ ως προς την εμφάνιση, το χρώμα, το μέγεθος, το μήκος, τη χρήση και τα οφέλη.

Ρίξτε μια ματιά στους πέντε πιο δημοφιλείς και συνηθισμένους τύπους βελόνων πλεξίματος που είναι πιθανό να βρείτε στα περισσότερα νοικοκυριά στη σημερινή εποχή.

Ευθείες βελόνες

Αυτοί είναι τύποι βελόνων μονής μύτης που χρησιμοποιούνται γενικά για πλακέ πλέξιμο. Αυτό είναι επίσης το πιο βασικό στυλ βελόνας πλεξίματος που συνήθως έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεστε τις βελόνες πλεξίματος.

Οι ίσιες βελόνες χρησιμοποιούνται συνήθως για επίπεδα έργα πλεξίματος όπως κασκόλ, πετσέτες πιάτων και πουλόβερ, για να αναφέρουμε μερικά. Πολλοί τις αναφέρουν ως τις βελόνες πλεξίματος που έπλεκαν οι περισσότερες από τις γιαγιάδες μας στις μέρες μας.

Όσον αφορά την εμφάνιση, ευθείες βελόνες φαίνονται ακριβώς όπως ακούγονται. Είναι λεπτά και ίσια και αποτελούνται από ένα μόνο σημείο στο ένα άκρο ενώ στο άλλο άκρο έχουν ένα είδος πώματος ή πόμολο. Αυτές οι βελόνες συνήθως διατίθενται σε σετ των δύο και είναι πολύ εύκολες και εύκολες στη χρήση ως σετ βελόνων για αρχάριους.

Κυκλικές βελόνες

Όπως υποδηλώνει το όνομα, οι κυκλικές βελόνες χρησιμοποιούνται συνήθως για πλέξιμο ειδών που είναι στρογγυλά και έχουν μεγαλύτερες περιφέρειες, όπως καπέλα, αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν και για πλέξιμο πουλόβερ και περιτυλίγματος. Αυτές οι βελόνες θεωρούνται ως ένας από τους πιο ευέλικτους τύπους βελόνων και λέγεται ότι είναι οι πιο χρήσιμες βελόνες στην τσάντα πλεξίματος σας.

Κυκλικές βελόνες μοιάζουν αρκετά με τις διπλές μυτερές βελόνες ως προς την εμφάνισή τους. Είναι βασικά δύο κωνικές βελόνες με κοντά μυτερά άκρα που συνδέονται ή συνδέονται μεταξύ τους με τη βοήθεια ενός λείου νάιλον κορδονιού. Το καλώδιο μοιάζει περισσότερο με ένα σταθερό καλώδιο που ενώνει τις δύο βελόνες μεταξύ τους. Οι δύο βελόνες συνδέονται με τρόπο που μοιάζουν σχεδόν με μια ενιαία μακριά βελόνα πλεξίματος.

Εναλλάξιμες εγκύκλιοι

Λαμβάνοντας υπόψη τα πολλαπλά μεγέθη βελόνων με τα διαφορετικά μήκη καλωδίων των κυκλικών βελόνων, μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να επιλέξετε τις σωστές μετρήσεις, ειδικά αν είστε άπληστος. Ωστόσο, υπάρχει μια πολύ εύχρηστη λύση για αυτό – ένα εναλλάξιμο κιτ. Αυτό το κιτ έρχεται με διαφορετικές άκρες βελόνων σε μια τυπική σειρά μεγεθών. Αυτές οι άκρες μπορούν εύκολα να προσαρτηθούν σε διάφορα μήκη καλωδίων. Έτσι, σε ένα ενιαίο κιτ που αλλάζει, θα έχετε μια βελόνα μεγέθους 16, για παράδειγμα, σε τουλάχιστον τρία διαφορετικά μήκη καλωδίου.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αγοράσετε τα καλώδια βελόνας και τα άκρα της βελόνας ξεχωριστά και να δημιουργήσετε οποιονδήποτε συνδυασμό μεγεθών σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Σταθερές Εγκύκλιοι

Σε αντίθεση με τις εναλλάξιμες εγκυκλίους, υπάρχουν επίσης διαθέσιμες σταθερές εγκύκλιες που διατίθενται σε ένα μέγεθος βελόνας με ένα μόνο μήκος καλωδίου. Για παράδειγμα, μπορείτε εύκολα να πάρετε μια βελόνα 9 mm με ένα καλώδιο 20 cm. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το έργο σας στο πλέξιμο απαιτεί αυτές τις ίδιες απαιτήσεις, αυτή η συγκεκριμένη σταθερή κυκλική βελόνα θα ήταν εξαιρετικά βολική.

Ωστόσο, φανταστείτε ότι οι ανάγκες σας στο πλέξιμο απαιτούν μια βελόνα 9 mm, αλλά με μήκος καλωδίου 30 cm. Σε τέτοιες περιπτώσεις, σίγουρα θα χρειαστεί να αγοράσετε ένα διαφορετικό μέγεθος για να καλύψετε τις προτιμήσεις σας στο πλέξιμο. Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο οι σταθερές εγκύκλιοι θεωρούνται μη πρακτικές και οι περισσότεροι προτιμούν τις βελόνες πλεξίματος με εναλλάξιμους κυκλικούς αντί για αυτές.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar