Το Χρονοδιάγραμμα Ολοκληρωμένης Ανακαίνισης Κουζίνας

2
Το Χρονοδιάγραμμα Ολοκληρωμένης Ανακαίνισης Κουζίνας

Μια ανακαίνιση κουζίνας μπορεί να φαίνεται σαν μια αποθαρρυντική δουλειά. Ο συνδυασμός ταχυδακτυλουργίας διαφόρων έργων και μακροχρόνιων εκτιμήσεων κάνει τη διαδικασία ανακαίνισης να μοιάζει σαν μια ανηφορική μάχη. Αλλά η προετοιμασία εκ των προτέρων μπορεί να κάνει τη διαδικασία πολύ πιο ομαλή.

Πόσο καιρό χρειάζεται λοιπόν για την ανακαίνιση μιας κουζίνας; Η απάντηση μπορεί να είναι πιο ελκυστική από όσο νομίζατε.

Ολοκλήρωση αγοράς A+ Κατασκευή και Αναδιαμόρφωση οδηγός για την ανακαίνιση κουζίνας και πώς να δημιουργήσετε ένα χρονοδιάγραμμα που λειτουργεί για το έργο σας.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για την ανακαίνιση μιας κουζίνας;

Πριν σχεδιαστούν τα σχέδια και επιλεγούν τα υλικά, οι περισσότεροι θέλουν να μάθουν πόσο χρόνο χρειάζεται μια ανακαίνιση κουζίνας;

Εκτός από τον προϋπολογισμό, ο χρόνος του διαγωνισμού είναι η πιο συχνή ερώτηση.

Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται να ξεκινήσουν μια ανακαίνιση και να μην την τελειώσουν ποτέ. Άλλοι φοβούνται να ανοίξουν ένα κουτάκι με σκουλήκια που προσθέτει έργα στο χρονοδιάγραμμα, κάνοντας το αποτέλεσμα να φαίνεται αδύνατο να επιτευχθεί.

Όσον αφορά τα χρονοδιαγράμματα ανακαίνισης κουζίνας, δεν υπάρχει απάντηση.

Η διάρκεια του έργου εξαρτάται κυρίως από το εύρος της ανακαίνισης.

Εάν προσλάβετε μια επαγγελματική εργολαβική εταιρεία για να αναλάβει την ανακαίνισή σας, συνήθως θα έχει μια διαβούλευση για να συζητήσει το σχέδιό σας. Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει περίπου 2-4 εβδομάδες.

Μετά την αρχική διαβούλευση, η διάρκεια της ανακαίνισής σας εξαρτάται από το τι έχετε κάνει. Ακολουθεί μια ανάλυση του χρόνου που χρειάζονται για να ολοκληρωθούν ορισμένα κοινά έργα κουζίνας.

Καλλυντική Ανακαίνιση

Μια καλλυντική ανακαίνιση είναι ένα έργο που θα πάρει τον λιγότερο χρόνο. Αυτή η ανακαίνιση είναι σαν μια ελαφριά αναβάθμιση, που συνήθως περιλαμβάνει βάψιμο και διακόσμηση.

Τα υδραυλικά και τα ηλεκτρικά συστήματα δεν διαταράσσονται και η διάταξη παραμένει η ίδια.

Μια καλλυντική ανακαίνιση μπορεί να μοιάζει με την ανανέωση των ντουλαπιών, την προσθήκη νέου πλακιδίου ή την τοποθέτηση επιπλέον ραφιών σε μια κουζίνα.

Αυτά είναι έργα που μπορείτε να προσλάβετε κάποιον για να τα κάνει, αλλά μπορείτε επίσης να τα κάνετε μόνοι σας.

Ανάλογα με τα έργα που επιλέγετε να αντιμετωπίσετε και ποιος τα κάνει, μια αισθητική ανακαίνιση μπορεί να διαρκέσει από ένα Σαββατοκύριακο έως δύο μήνες.

Μερική ανακαίνιση

Ένα βήμα πάνω από την αισθητική ανακαίνιση είναι μια μερική ανακαίνιση. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τα ίδια έργα με μια καλλυντική ανακαίνιση καθώς και κάποιες πιο εις βάθος αναβαθμίσεις.

Σε μια μερική ανακαίνιση, είναι χαρακτηριστικό να αναβαθμίζετε συσκευές όπως πλυντήρια πιάτων, νεροχύτες και εστίες.

Οι μερικές ανακαινίσεις κουζίνας συνήθως δεν βλέπουν σημαντική αλλαγή στη διάταξη. Ωστόσο, ορισμένα μπορεί να περιλαμβάνουν το άνοιγμα ενός τοίχου ή τη μετακίνηση ορισμένων ηλεκτρικών και υδραυλικών λειτουργιών.

Αυτές οι ανακαινίσεις γίνονται καλύτερα από επαγγελματία, καθώς μπορεί να υπάρχουν άδειες.

Ο μέσος χρόνος για να ανακαινίσετε μια κουζίνα κάνοντας μια μερική ανακαίνιση είναι περίπου τέσσερις έως έξι μήνες, ανάλογα με το τι θέλετε να γίνει.

Καλή ανακαίνιση

Ο πιο εμπλεκόμενος τύπος ανακαίνισης είναι η ανακαίνιση του εντέρου. Αυτός ο τύπος ανακαίνισης απαιτεί μια αναμόρφωση του χώρου, δημιουργώντας μια ολοκαίνουργια κουζίνα στη θέση της.

Οι ανακαινίσεις εντέρων μπορούν να περιλαμβάνουν τα πάντα, από βαμμένους τοίχους, νέα πλακάκια και αναβαθμισμένες συσκευές.

Με ανακαίνιση εντέρου, το διάταξη κουζίνας τυπικά αλλάζει. Αυτό σημαίνει ότι τα ηλεκτρικά και υδραυλικά συστήματα πιθανότατα θα πρέπει να μετακινηθούν.

Εξαιτίας αυτού, θα υπάρξουν περισσότερες άδειες, επομένως ένας επαγγελματίας είναι απαραίτητος.

Η πλήρης ανακαίνιση του εντέρου μπορεί να διαρκέσει από έξι μήνες έως ένα χρόνο.

Τι κάνει ένα χρονοδιάγραμμα να ξεπερνά;

Όταν συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία, πιθανότατα θα σας δώσει μια εκτίμηση για το πότε θα ολοκληρωθεί το έργο.

Είναι σημαντικό να ξέρετε ότι αυτό είναι δοκιμαστικό και δεν έχει καταστραφεί. Αυτό συμβαίνει γιατί, σε μια ανακαίνιση, συχνά υπάρχουν απροσδόκητα ζητήματα που προκαλούν καθυστερήσεις.

Τι μπορεί λοιπόν να κάνει α χρονοδιάγραμμα υπερβαίνει την εκτίμηση?

Η παραγγελία προϊόντων είναι ένας από τους μεγαλύτερους λόγους που οι ανακαινίσεις κουζίνας δεν τηρούν το χρονοδιάγραμμά τους.

Είτε παραγγέλνετε πλακάκια, δάπεδα ή ντουλάπια, μπορεί να υπάρχουν προβλήματα στον κατασκευαστή που ο υπεύθυνος του έργου σας δεν μπορούσε να προβλέψει.

Τα ζητήματα με τις άδειες μπορούν επίσης να εμποδίσουν την πρόοδό σας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν κάνετε ανακαίνιση εντέρου ή μερική ανακαίνιση που απαιτεί μετακίνηση ή αφαίρεση τοίχων.

Το σπίτι σας πρέπει να πληροί ορισμένους κανονισμούς και η επιστροφή των αδειών που επιτρέπουν αλλαγές ανακαίνισης μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από ό,τι περιμένατε.

Το τελευταίο ζήτημα που μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερο χρονοδιάγραμμα είναι προβλήματα που δεν έχουν ανακαλυφθεί.

Και πάλι, αυτό ισχύει ιδιαίτερα σε έναν άντρα και σε μερική ανακαίνιση όταν αφαιρείτε ή μετακινείτε τα στοιχεία της κουζίνας σας.

Ενδέχεται να βρείτε προβλήματα με τους τοίχους ή τα υδραυλικά σας που θα απαιτήσουν επιδιόρθωση πριν προχωρήσει το υπόλοιπο έργο.

Δημιουργήστε ένα χρονοδιάγραμμα ανακαίνισης κουζίνας

Τώρα που γνωρίζετε τον μέσο χρόνο για την ανακαίνιση μιας κουζίνας, δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε ένα χρονοδιάγραμμα ανακαίνισης που λειτουργεί για το έργο σας.

Να θυμάστε ότι η διάρκεια κάθε βήματος εξαρτάται από το εύρος του έργου σας.

Πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο, θα πρέπει να σχεδιάσετε το σχέδιό σας. Μάθετε ποια έργα θέλετε να αντιμετωπίσετε και κάντε ένα σχέδιο για την εκτέλεσή τους.

Είναι καλή ιδέα να σχεδιάσετε τις ιδέες σας χρησιμοποιώντας λογισμικό σχεδιασμού όπως π.χ prokitchensoftware.com.

Μόλις αποκτήσετε το σετ σχεδιασμού σας, μπορείτε να αρχίσετε να παραγγέλνετε τα υλικά σας.

Αυτά είναι το δάπεδο, τα πλακάκια, τα νέα ντουλάπια και το υλικό, οι πάγκοι και οποιαδήποτε άλλη αναβάθμιση θέλετε να κάνετε. Φροντίστε να δώσετε προσοχή στο πότε αναμένεται να φτάσουν.

Τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε το demo σας. Καταργήστε τυχόν λειτουργίες από τις οποίες σκοπεύετε να απαλλαγείτε ή να αντικαταστήσετε. Αυτό περιλαμβάνει πάγκους, δάπεδα και συσκευές.

Εάν σκοπεύετε να μετακινηθείτε σε ηλεκτρικά και υδραυλικά, δεν είναι η ώρα να το κάνετε. Αναβαθμίστε ή μετακινήστε αυτές τις λειτουργίες όσο έχουν τελειώσει οι τοίχοι και δεν υπάρχει τίποτα στο δωμάτιο.

Μόλις τα πάντα καλωδιωθούν ξανά, αρχίστε να τοποθετείτε ξανά τους τοίχους με μόνωση και γυψοσανίδα. Τώρα είναι η ώρα να τοποθετήσετε νέο δάπεδο εάν το έχετε.

Με τα δάπεδα και τους τοίχους τελειωμένα, τοποθετήστε ντουλάπια και πάγκους. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε φινιρίσματα όπως υδραυλικά, οπίσθια πιτσιλίσματα και βαφή.

Τέλος, φέρτε τις νέες σας συσκευές και διακοσμήστε την τελειωμένη κουζίνα σας.

Η κουζίνα των ονείρων σας είναι πιο κοντά από όσο νομίζετε

Τα διαφαινόμενα έργα μπορεί να σας κάνουν να ρωτήσετε, „πόσο καιρό χρειάζεται για να ανακαινίσετε μια κουζίνα;“

Είναι αλήθεια ότι η κουζίνα των ονείρων σας δεν θα γίνει εν μία νυκτί. Αλλά οι δύο εβδομάδες που θα χρειαστούν για να ολοκληρωθεί η κουζίνα σας θα αξίζει τον κόπο.

Χρησιμοποιήστε αυτόν τον οδηγό για να σας καθοδηγήσετε στη σωστή κατεύθυνση για να διατηρήσετε τα έργα σας σε καλό δρόμο. Ενώ η ανακαίνιση είναι αποθαρρυντική, στο τέλος, θα λατρέψετε τον νέο υπέροχο χώρο σας.

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Μοιραστείτε το με κάποιον που θέλει να δημιουργήσει την κουζίνα των ονείρων του και δείτε περισσότερα άρθρα για τη βελτίωση του σπιτιού.

Τελευταίες δημοσιεύσεις από την Emma Gomez (Προβολή όλων)

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar