Πώς να φτιάξετε ένα υπόστεγο αυτοκινήτου : Έξυπνα σπίτια DIY

2
Πώς να φτιάξετε ένα υπόστεγο αυτοκινήτου : Έξυπνα σπίτια DIY

Εάν μόλις αγοράσατε ένα μικρό σκάφος ή ένα RV και δεν θέλετε να αποχωριστείτε περισσότερα χρήματα επεκτείνοντας το γκαράζ σας, μπορεί να είναι η ώρα να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας στο DIY και να δημιουργήσετε ένα στέγασμα για αυτοκίνητο.

Είναι ένας ταχύτερος και πιο οικονομικός τρόπος για να παρέχετε καταφύγιο για το πρόσθετο όχημά σας, όποιο κι αν είναι αυτό.

Υπάρχουν άλλα πλεονεκτήματα από το να έχετε ένα στέγασμα για αυτοκίνητο εκτός από το επιπλέον πάρκινγκ. Σας δίνει περισσότερο χώρο για να διασκεδάσετε τους επισκέπτες και τα παιδιά σας ένα υπαίθριο μέρος για παιχνίδι.

Εάν το κάνετε σωστά, θα μπορούσε ακόμη και να αυξήσει την αξία του ακινήτου σας.

Βγάλτε λοιπόν τα εργαλεία σας και ακολουθήστε αυτά τα βήματα, και σε χρόνο μηδέν, θα έχετε μια θέση για το αυτοκίνητό σας ή τον εαυτό σας, ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Στάδιο προετοιμασίας

Πριν ξεκινήσετε το σκάψιμο και το σφυροκόπημα, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να μάθετε και να φροντίσετε:

 1. Μάθετε ποιες είναι οι απαιτήσεις του συμβουλίου και οι κανονισμοί του Εθνικού Κώδικα Κατασκευών σχετικά με τις κατασκευές εξωτερικού χώρου. Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την τοποθεσία σας, επομένως βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε τις συγκεκριμένες πληροφορίες για τη δική σας. Εξασφαλίστε τις απαραίτητες άδειες για να εξαλείψετε τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις στο δρόμο.
 2. Καλέστε πριν σκάψετε. Είναι το όνομα της δωρεάν εθνικής υπηρεσίας παραπομπής που μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τις γραμμές κοινής ωφέλειας στο σπίτι σας και μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους στον αριθμό τηλεφώνου 1100. Είναι σημαντικό να αποτρέψετε οποιαδήποτε διακοπή στις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας από ακούσια ζημιά κατά την κατασκευή σας.
 3. Συγκεντρώστε τα ακόλουθα βασικά εργαλεία:
 • Φτυάρι
 • Μεζούρα
 • Σφυρί
 • Πριόνι χειρός
 • Πλατεία ξυλουργού
 • Γραμμή χορδών
 • Κλειδί ρυθμιζόμενου ανοίγματος
 • Σφιγκτήρες G
 • Επίπεδο
 • Σκάλα

Εάν μπορούσατε να νοικιάσετε ή να δανειστείτε τα παρακάτω ηλεκτρικά εργαλεία, θα διευκόλυνε την κατασκευή σας:

 • Κυκλικό πριόνι
 • Γωνιακός μύλος
 • Πιστόλι με πριτσίνια
 • Πιστόλι καρφιών
 • Σφυρί τρυπάνι

Θα χρειαστείτε επίσης τα ακόλουθα προστατευτικά εργαλεία:

 • Γάντια
 • Προστασία ματιών
 • Προστασία αυτιών

Τα δομικά υλικά θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από τις προτιμήσεις σας και από τον καιρό από τον οποίο προσπαθείτε να προστατεύσετε.

Έχετε την επιλογή να χρησιμοποιήσετε ξυλεία επεξεργασμένη με πίεση, η οποία είναι πιο ανθεκτική, ειδικά για πιο ξηρά κλίματα.

Ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γαλβανισμένο μέταλλο, το οποίο είναι το προτιμώμενο υλικό για προκατασκευασμένες θέσεις αυτοκινήτων. Θα χρειαστείτε επίσης τσιμέντο ή σκυρόδεμα για το θεμέλιο.

Κατασκευή του carport

Αφού επιλέξετε το τέλειο σημείο για τον επιπλέον χώρο στάθμευσης σας, μπορείτε να ξεκινήσετε με την κατασκευή.

 1. Καθαρίστε την περιοχή και ορίστε τις περιμέτρους για το όχημά σας. Τα περισσότερα αυτοκίνητα θα χρειάζονταν 16 πόδια επί εννέα πόδια χώρο. Εάν έχετε περισσότερα από ένα αυτοκίνητα ή έχετε μεγαλύτερο όχημα, προσαρμόστε τις μετρήσεις σας ανάλογα.
 2. Σημειώστε τις γωνίες αυτού του χώρου με ένα μανταλάκι. Τέσσερις από τις αναρτήσεις σας θα πάνε εδώ αργότερα. Έξι θέσεις είναι επαρκείς για να διασφαλιστεί ότι η δομή είναι σταθερή. Εγκαταστήστε εμπόδια περίπου 2 μέτρα πιο μακριά από τα μανταλάκια και στερεώστε κορδόνια για να διαμορφώσετε το σύστημα βάσης.
 3. Ανοίξτε τις τρύπες για τους στύλους σας, μία σε κάθε γωνία και μία στη μέση κάθε μίας από τις μεγαλύτερες πλευρές της περιμέτρου. Το μέγεθος της τρύπας πρέπει να αναφέρεται στην άδειά σας. Διαφορετικά, ένα βάθος τεσσάρων ποδιών θα πρέπει να είναι αρκετό.
 4. Ρίξτε περίπου έξι ίντσες βάθος σκυροδέματος μέσα στην τρύπα και στη συνέχεια φυτέψτε έναν στύλο μέσα σε αυτήν. Χρησιμοποιώντας το επίπεδο, βεβαιωθείτε ότι είναι κατακόρυφο ή βαρύ. Στηρίξτε τη θέση με σιδεράκια ή βραχίονες εάν είναι απαραίτητο. Κάντε το ίδιο και για τις άλλες πέντε τρύπες.
 5. Μόλις σκληρύνει το αρχικό υποσέλιδο του στύλου, γεμίστε την τρύπα με περισσότερο σκυρόδεμα, διασφαλίζοντας ότι ο στύλος παραμένει κατακόρυφος καθ‘ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.
 6. Είδατε τις εγκοπές στις θέσεις σας όπου πρέπει να πηγαίνουν τα μπροστινά και τα πίσω δοκάρια. Στερεώστε τα μπροστινά και τα πίσω δοκάρια πάνω από τους γωνιακούς στύλους. Στερεώστε τα δοκάρια στον στύλο με το καρφί ή τρυπώντας τις βίδες του πούλμαν.
 7. Τοποθετήστε τα δοκάρια στερεώνοντας ομοιόμορφα στα μπροστινά και πίσω δοκάρια. Θα πρέπει να έχουν ίση απόσταση μεταξύ τους. Για μια πλευρική δοκό 16 ποδιών, θα πρέπει να απέχουν μεταξύ τους τρία έως τέσσερα πόδια.
 8. Τοποθετήστε το χαλύβδινο φύλλο οροφής ή το κόντρα πλακέ κατά μήκος των δοκών και στερεώστε το με το καρφί. Αφήστε μια προεξοχή έξι ιντσών στο μπροστινό και πίσω μέρος της οροφής για πιο ομοιόμορφη εμφάνιση.

Εάν χρησιμοποιείτε ξύλο, καλαφατίστε τις ραφές πριν τοποθετήσετε τον έρπητα ζωστήρα στην επιφάνεια.

Τελειώνοντας τη δουλειά

Μετά την κατασκευή, υπάρχουν πρόσθετα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για την προστασία σας στέγασμα για αυτοκίνητο από τα εξωτερικά στοιχεία και να το κάνει να διαρκεί περισσότερο.

Μπορείτε να ενισχύσετε τους αρμούς ξύλου με μεταλλικούς βραχίονες σχήματος L και να επεξεργαστείτε τα εκτεθειμένα ξύλινα μέρη με ένα προστατευτικό λεκέ.

Εναλλακτική του DIY

Εάν όλα αυτά σας φαίνονται πολύ δουλειά, θα μπορούσατε πάντα να παραγγείλετε προκατασκευασμένες βάσεις αυτοκινήτου και να τις εγκαταστήσετε σε μια τοπική εταιρεία προμήθειας αποθηκών ή υπόστεγων.

Θα κόστιζε περισσότερο από το να το φτιάξετε μόνοι σας, αλλά θα ήταν και πάλι φθηνότερο από μια ανακαίνιση γκαράζ.

Βιογραφικό συγγραφέα: Η Helen Harry είναι ανεξάρτητη συγγραφέας και θαυμαστής του GOT. Εκτός από τη συγγραφή Τεχνολογιών, της αρέσει να διαβάζει και να γράφει μυθιστορήματα. Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, της αρέσει να περνά το χρόνο της με την οικογένειά της, εξηγώντας τεχνολογίες στους μεγαλύτερους

Τελευταίες δημοσιεύσεις από την Emma Gomez (Προβολή όλων)

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar