Πώς να φτιάξετε ένα κιόσκι (Οδηγός DIY Illustrated)

7
Πώς να φτιάξετε ένα κιόσκι (Οδηγός DIY Illustrated)

Ρίξτε μια ματιά στον εκτενή μας εικονογραφημένο DIY οδηγό για το πώς να φτιάξετε ένα κιόσκι ακριβώς στην αυλή σας, ακριβώς όπως σχεδιάσατε στο δωρεάν λογισμικό.

Καλώς ήρθατε στον οδηγό μας για να φτιάξετε το δικό σας κιόσκι στην πίσω αυλή!

Τα κιόσκια είναι μια χρήσιμη και ευέλικτη κατασκευή εξωτερικού χώρου που μπορεί να ανυψώσει και να βελτιώσει τον χώρο της αυλής σας.

Ένα κιόσκι στην πίσω αυλή σας προσφέρει ένα μέρος για να φιλοξενήσετε υπέροχα πάρτι στην πίσω αυλή, καθώς και ένα μέρος για να καθίσετε και να χαλαρώσετε, και μπορεί να λειτουργήσει ως κεντρικός άξονας για ειδικές εκδηλώσεις όπως γάμους. Τα κιόσκια είναι ένας εκπληκτικός χώρος όπου μπορείτε να έχετε τόσο ευέλικτη λειτουργία όσο και εκπληκτική φόρμα.

Το κιόσκι προσφέρει σκιά καθώς και ένα ευχάριστο σημείο συγκέντρωσης στην αυλή σας, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τα αξιοθέατα και τους ήχους της φύσης. Ένα κιόσκι μπορεί να γίνει ένα θαυμάσιο κεντρικό στοιχείο για τον κήπο ή τα σχέδια εξωραϊσμού σας και να εισαγάγει επιπλέον καταφύγιο στον χώρο σας.

Δεν είναι περίεργο που τα κιόσκια είναι τόσο δημοφιλή και βρίσκονται σε τόσες πολλές αυλές και πάρκα.

1. Βρείτε τα υλικά σας

Για τα αρχικά στάδια σχεδιασμού, μπορεί να θέλετε ένα πρόγραμμα για να σκιαγραφήσει το σχέδιο σχεδιασμού σας. Το Google Sketchup είναι μια εξαιρετική πηγή για αυτό. Εάν μπορείτε να βρείτε εδώ: Google Sketchup. Αυτός ο χρήσιμος πόρος θα βοηθήσει στον προγραμματισμό και τη διάταξη του δικού σας κιόσκι.

Δεύτερον, θα χρειαστεί να συγκεντρώσετε τα υλικά που θα αποτελέσουν πραγματικά το κιόσκι σας. Το πρώτο υλικό που θα χρειαστείτε είναι το ξύλο, καθώς αυτό θα είναι το κύριο δομικό σας υλικό. Η ποσότητα του ξύλου που χρειάζεστε θα εξαρτηθεί από το μέγεθος του κτιρίου σας καθώς και από το κόψιμο των δοκών σας.

2. Σχεδιάστε το κιόσκι σας χρησιμοποιώντας το Sketchup

Το δεύτερο βήμα είναι ο σχεδιασμός του κιόσκι σας. Αυτό το πρόγραμμα είναι εύκολο στη χρήση και φιλικό για αρχάριους. Μπορεί να χρειαστεί λίγη εξοικείωση, αλλά μόλις το καταφέρετε, θα έχετε ένα υπέροχο σχέδιο για να δουλέψετε.

Χρησιμοποιήστε αυτό το πρόγραμμα για να υπολογίσετε τις αναλογίες και τη βασική κατασκευή του πιθανού κιόσκι σας. Η σκιαγράφησή του σε αυτό το πρόγραμμα θα σας δώσει μετρήσεις και μια καλή ιδέα για το τι χρειάζεται μετά το χρόνο κατασκευής. Αυτό το πρόγραμμα λειτουργεί τόσο με μετρικές όσο και με αυτοκρατορικές μετρήσεις, επομένως θα προσαρμοστεί σε όποιο σύστημα έχετε συνηθίσει.

3. Προετοιμάστε ξύλινα και μεταλλικά κομμάτια

Μόλις διαμορφώσετε όλο το σχέδιό σας, μπορείτε να δείτε τι μεγέθη θα χρειαστείτε για όλα τα ξύλινα κομμάτια σας. Εάν έχετε τα εργαλεία, μπορείτε να κόψετε αυτά τα κομμάτια μόνοι σας. Αυτή είναι η φθηνότερη επιλογή. Εάν δεν έχετε τις δεξιότητες ή τα εργαλεία για να κάνετε αυτό το μέρος της εργασίας μόνοι σας, τότε θα χρειαστεί να βρείτε κάποιον να κόψει το ξύλο για εσάς. Ένας μισθωμένος επαγγελματίας θα χρεώσει ένα τέλος υπηρεσιών για να κόψει τα κομμάτια.

4. Προετοιμασία περιοχής και κατασκευή βάσης

Το πρώτο μέρος της δομής που θα χρειαστεί να κατασκευάσετε είναι η βάση του κιόσκι. Αυτό θα γίνει από μια επίπεδη, λεία επιφάνεια από σκυρόδεμα. Προετοιμάστε την περιοχή και ρίξτε την πλάκα στο επιθυμητό μέγεθος. Εάν θέλετε να προσθέσετε αντοχή στο δάπεδο από σκυρόδεμα, μπορείτε να επιλέξετε να προσθέσετε λίγο μεταλλικό οπλισμό στην πλάκα σκυροδέματος.

Στη συνέχεια θα θελήσετε να τοποθετήσετε τα ξύλινα και μεταλλικά στηρίγματα στο σκυρόδεμα σε γωνία 90 μοιρών. Εάν υπάρχουν κενά μεταξύ των μεταλλικών και ξύλινων τμημάτων του στηρίγματος, χρησιμοποιήστε την πίσσα και τη σιλικόνη για να γεμίσετε κενά για να δημιουργήσετε μια στεγανή σφράγιση.

Επαναλάβετε αυτό το βήμα για όλες τις αναρτήσεις στο σχέδιο κιόσκι σας. Συνήθως θα είναι τέσσερις, αλλά αν επιλέξετε διαφορετικό σχέδιο, μπορεί να χρειαστεί να εγκαταστήσετε περισσότερα. Αφού φτιάξετε όλα τα στηρίγματα, αφήστε το σκυρόδεμα να στεγνώσει και βεβαιωθείτε ότι είναι στιβαρά και στη θέση τους.

5. Διορθώστε την τραβέρσα

Το επόμενο βήμα που θα θέλετε να κάνετε είναι να στερεώσετε την ξύλινη τραβέρσα στα στηρίγματα που μόλις τοποθετήσατε. Η τραβέρσα πρέπει να είναι κεντραρισμένη στα στηρίγματα, επομένως φροντίστε να μετρήσετε όλες τις πλευρές και να βεβαιωθείτε ότι είναι ίσες.

Μόλις οι τραβέρσες στη θέση τους, στερεώστε τις στη θέση τους χρησιμοποιώντας τις βίδες. Το μήκος των βιδών εγγυάται ότι η τραβέρσα και τα στηρίγματα συγκρατούνται καλά μεταξύ τους.

Όταν χρησιμοποιείτε βίδες όπως αυτές, μπορείτε να ανοίξετε μια μικρότερη τρύπα στο σημείο όπου πρόκειται να πάει η βίδα. Αυτό θα επιτρέψει στο παχύτερο καρφί να μπει με μεγαλύτερη ευκολία, ενώ θα εξακολουθεί να έχει αρκετά αγορά στο ξύλο και να εφαρμόζει άνετα στο εσωτερικό. Επίσης, αν θέλετε το πάνω μέρος της βίδας να μην εμποδίζει την υπόλοιπη κατασκευή, μπορείτε να ανοίξετε μια τρύπα μεγαλύτερης διαμέτρου μια ίντσα βαθιά στο ξύλο για να κρύψετε τη βίδα.

6. Στερεώστε την πλευρική τραβέρσα

Το επόμενο βήμα είναι να στερεώσετε μια πλευρική τραβέρσα στην τραβέρσα που μόλις προσαρτήσατε στα στηρίγματα. Η προσάρτηση αυτών των πλευρικών τραβέρσες θα πρέπει να είναι παρόμοια με τον τρόπο που συνδέατε τις άλλες στα στηρίγματα. Συνδέστε μια πλευρική τραβέρσα και στις δύο πλευρές εξίσου.

Τελευταίες δημοσιεύσεις από vikisangre (Προβολή όλων)

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar