Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι μεντεσέδων και πού να χρησιμοποιηθούν;

0
Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι μεντεσέδων και πού να χρησιμοποιηθούν;

Η άρθρωση είναι μια εξωτερική άρθρωση που συγκρατεί δύο στοιχεία μαζί ενώ επιτρέπει περιορισμένη κίνηση. Τα αρθρωτά κομμάτια εσωτερικού σχεδιασμού συνήθως περιστρέφονται το ένα ως προς το άλλο κατά μήκος ενός σταθερού άξονα. Οι περισσότεροι μεντεσέδες, από την άλλη πλευρά, επιτρέπουν την περιστροφή μόνο σε ένα μόνο επίπεδο γύρω από έναν κεντρικό άξονα. Μπορούν να αναγνωριστούν από δύο επίπεδα πρόσωπα γνωστά ως φύλλα. Ένα φύλλο συνδέεται με κάθε ένα από τα εξαρτήματα που ενώνονται.

Συνήθως, τα φύλλα τρυπούνται με τρύπες για να επιτρέψουν στις βίδες ή τα μπουλόνια να σχηματίσουν μια άρθρωση. Αυτό επιτρέπει σε έναν πείρο να περάσει και να συνδέσει τα δύο περιστρεφόμενα μέρη. Οι μεντεσέδες διατίθενται σε διάφορα υλικά όπως ανοξείδωτο ατσάλι, ορείχαλκος, μπρούτζος, κασσίτερος και χαλκός. Για να συμπληρώσετε το σχέδιό σας, μπορείτε επίσης να επιλέξετε από διάφορα φινιρίσματα όπως χρώμιο, γυαλισμένο ή βουρτσισμένο.

Ακριβώς όπως ένα ανθρώπινο σώμα αποτελείται από αρθρώσεις, ένα κτίριο αποτελείται επίσης από μεντεσέδες, οι οποίοι συγκρατούν τις πόρτες και τα παράθυρά του ως σύνολο. Η περιστροφική κίνηση του κεντρικού άξονα του γάντζου διασφαλίζει ότι οι πόρτες, τα παράθυρα, τα ντουλάπια και οι πύλες μπορούν να ανοίγουν και να κλείνουν εύκολα. Έτσι, ανεξάρτητα από τον τύπο του κτιρίου σας ή ποια ποιοτικά υλικά βάζετε, η έλλειψη ποιοτικών μεντεσέδων μπορεί να καταστρέψει το παιχνίδι.

Πέρασαν οι εποχές που ήταν μόνο ενός τύπου και δεν είχαν τίποτα να επιδείξουν. Σε αντίθεση με αυτό, παίζουν σημαντικό ρόλο, ειδικά όταν πρόκειται για τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων γιατί – κάθε λεπτομέρεια έχει σημασία. Ωστόσο, σε αντίθεση με την εποχή που οι επιλογές του ήταν περιορισμένες, τώρα έχετε την ευκαιρία να επιλέξετε από την ποικιλία.

Διαφορετικοί τύποι μεντεσέδων

  • Μεντεσέδες παραθύρων

  • Μεντεσέδες πισινών

  • Μεντεσέδες για πιάνο

  • Μεντεσέδες ντουλαπιού

  • Μεντεσέδες πόρτας

Επί του παρόντος, υπάρχει μεγάλη ποικιλία όσον αφορά τους μεντεσέδες, αλλά η χρήση τους περιορίζεται κυρίως στα παράθυρα και τις πόρτες. Επομένως, προτού περάσετε και επιλέξετε κάποιο από αυτά, αφήστε μας να εξερευνήσουμε τους τύπους του.

Μεντεσέδες παραθύρων

Τα παράθυρά σας δεν έρχονται μπροστά και πάνε πίσω ακριβώς έτσι. οι ιμάντες των παραθύρων λειτουργούν για να συμβεί αυτό. Χωρίς αυτό, το παράθυρό σας δεν θα μπορέσει ποτέ να κρατηθεί στο πλαίσιο του και μπορεί απλώς να καταρρεύσει. Μερικοί από τους πιο δημοφιλείς τύπους που μπορείτε να δείτε συνήθως είναι το Butt και το Piano.

Αγοράστε τώρα μεντεσέδες παραθύρων

Μάθετε για τους Διαφορετικούς τύπους μεντεσέδων παραθύρων που είναι διαθέσιμοι

1. Κρυφοί μεντεσέδες παραθύρων

Τα μοντέρνα έπιπλα, οι ξύλινες εγκαταστάσεις και τα πολυτελή ντουλάπια προσθέτουν μια νότα κομψότητας σε κάθε σπίτι ή γραφείο. Οι άνθρωποι προτιμούν την κομψή αρχιτεκτονική, η οποία απαιτεί λείο φινίρισμα και κομψά σχέδια. Αυτά τα ξυλουργικά παρέχουν εξαιρετικό φινίρισμα στα παράθυρα, κάνοντάς τα να φαίνονται εκλεπτυσμένα και αριστοκρατικά. Ονομάζονται επίσης κρυφοί σύνδεσμοι επειδή δεν είναι ορατές αν δεν ανοίξει το παράθυρο.

Ενισχύουν την εμφάνιση και τη λειτουργικότητα των παραθύρων και των ντουλαπιών, ενώ συγκαλύπτουν οποιοδήποτε ορατό υλικό στο εξωτερικό. Αυτά μπορούν να εφαρμοστούν τόσο σε εξωτερικά όσο και σε εσωτερικά παράθυρα και ντουλάπια, έπιπλα και εξωτερικά παράθυρα. Υπάρχουν για πάνω από έναν αιώνα και αναφέρονται επίσης ως αόρατα άγκιστρα και ευρωπαϊκά άγκιστρα. Αυτοί οι μεντεσέδες είναι δημοφιλείς μεταξύ των αρχιτεκτόνων και των διακοσμητών εσωτερικών χώρων επειδή διατηρούν την ομορφιά του χώρου ενώ παράλληλα σχεδιάζουν έπιπλα με φανταστική εμφάνιση.

2. Μεντεσέδες παραθύρων πιάνου

Ο μεντεσές πιάνου είναι επίσης γνωστός ως συνεχόμενος γάντζος επειδή είναι μια σειρά αγκίστρων που χρησιμοποιούνται για διάφορους σκοπούς. Το άγκιστρο μπορεί να εκτείνεται σε όλο το μήκος οποιουδήποτε παραθύρου ή καπακιού. Είναι ένα δημοφιλές στολίδι στην αρχιτεκτονική, τις εγκαταστάσεις και τα αντικείμενα. Το όνομα προέρχεται από το γεγονός ότι ανοίγει σαν καπάκι πιάνου και ότι μια βαρέως τύπου εκδοχή του χρησιμοποιήθηκε στο πλήρους μεγέθους καπάκι του πιάνου.

Αυτά αποτελούνται από αλληλοσυνδεόμενα, συνεχόμενα φύλλα. Οι οπές στα δύο φύλλα χρησιμοποιούνται για την τοποθέτηση αντικειμένων όπως πάνελ παραθύρων, καπάκια και καλύμματα. Τα άγκιστρα πιάνου είναι ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα αξεσουάρ υλικού που είναι απαραίτητα σε κάθε κατασκευή. Είναι οι πιο συνηθισμένοι μεντεσέδες γιατί είναι φθηνοί, απλοί και υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό.

3. Επικάλυψη μεντεσέδων των Windows

Οι μεντεσέδες παραθύρων επικάλυψης επιτρέπουν στα πάνελ παραθύρων να «στρώνουν» πάνω από το ξύλινο πλαίσιο. Η σύνδεση των παραθύρων με τα κουφώματα αναφέρεται ως επικάλυψη. Αυτός ο τύπος μεντεσέδων Overlay για παράθυρα διατίθεται σε δύο ποικιλίες: πλήρης επικάλυψη και μισή επικάλυψη.

Οι μισοί μεντεσέδες επικάλυψης έχουν σχεδιαστεί για ζεύγη παραθύρων που συναντώνται στο κέντρο. Όταν αυτός ο μεντεσέ είναι τοποθετημένος σε κάθε πλευρά δύο παραθύρων, τα παράθυρα ανοίγουν σε αντίθετες πλευρές. Πλήρεις μεντεσέδες επικάλυψης τοποθετούνται σε μεμονωμένα παράθυρα. Αυτοί οι μεντεσέδες επιτρέπουν ένα ευρυγώνιο άνοιγμα που επιτρέπει στα παράθυρα να ανοίγουν πλήρως. Είναι ιδανικό για σπίτια που χρειάζονται αρκετό αερισμό.

4. Διπλώστε διπλούς μεντεσέδες παραθύρων

Η διπλή άρθρωση για Windows μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε περίπτωση όπου δύο πάνελ τοποθετημένα σε ξύλινο πλαίσιο πρέπει να αιωρούνται προς αντίθετες κατευθύνσεις. Τα πτυσσόμενα παράθυρα οθόνης είναι η πιο τυπική χρήση αυτού του μεντεσέ. Αυτοί οι μοναδικοί μεντεσέδες είναι κατασκευασμένοι με τέσσερα ανεξάρτητα σημεία περιστροφής που επιτρέπουν τη διπλή κίνηση.

Αυτός ο ξυλουργός είναι εξοπλισμένος με ένα μηχανικό ρουλεμάν που επιτρέπει στις επιφάνειες στις οποίες είναι στερεωμένο να αιωρούνται και προς τις δύο κατευθύνσεις. Όταν τοποθετείτε ένα παράθυρο, μπορεί να μπορείτε να το ανοίξετε τραβώντας το ή πιέζοντάς το. Οι διπλοί μεντεσέδες είναι αναμφισβήτητα χρήσιμοι καθώς εξοικονομούν πολύ χώρο και είναι επίσης εύκολο να εγκατασταθούν. Σε σύγκριση με τους παραδοσιακούς μεντεσέδες, προσφέρουν υψηλότερο επίπεδο άνεσης λόγω της πολλαπλής περιστροφής τους.

Μεντεσέδες πισινών

Αυτά είναι ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα στη βιομηχανία και έρχονται με ποικίλες χρήσεις από πόρτες έως παράθυρα και ακόμη και ντουλάπια. Συχνά αναφέρονται και ως σβώλοι και τοποθετούνται στα πλαίσια για εφαρμογή. Όσον αφορά το υλικό του, είναι συνήθως κατασκευασμένο από χάλυβα λόγω της σημαντικής χρήσης του σε εσωτερικούς χώρους. Ωστόσο, εάν το επιλέγετε για εξωτερικό χώρο, σας προτείνουμε να ελέγξετε το υλικό για να αποφύγετε τυχόν διάβρωση και να έχετε μια επίστρωση από ανοξείδωτο χάλυβα πάνω του.

Πλεονεκτήματα των μεντεσέδων πισινών: Μπορεί να αντέξει το βάρος των βαρέων μεταλλικών παραθύρων και μπορεί επίσης να κρατήσει ρουλεμάν, γεγονός που το καθιστά μια βολική επιλογή.

Μεντεσέδες για πιάνο

Είναι ένας από τους κλασικούς εσωτερικούς μεντεσέδες που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει για τη στερέωση των επίπλων και των ντουλαπιών με στυλ. Αυτά είναι συνήθως με μανιβέλα ή ίσια και επομένως είναι ιδανικά για εγκατάσταση σε αρθρωτές κουζίνες και χώρους σχεδίασης για εξαίσια διακοσμητικά. Διασχίζοντας τη γραμμή, η συγκεκριμένη επένδυση αποτελείται από πολλές συνεχείς τρύπες για να επιδείξετε τις αντίκες και τα κρεμαστά. Συνήθως έρχονται σε επίστρωση ορείχαλκου και δίνουν μια λεπτή νότα κομψότητας σε ολόκληρο το εσωτερικό.

Πλεονέκτημα των μεντεσέδων πιάνου: Όντας μια ανθεκτική επιλογή, τα πιάνο μπορούν να κατανείμουν το βάρος του παραθύρου ομοιόμορφα και έτσι να μην οδηγήσουν σε ρωγμές και ζημιές.

Αγοράστε τώρα Μεντεσέδες για πιάνο

Μεντεσέδες ντουλαπιού

Τα ντουλάπια και τα συρτάρια της πόρτας είναι απαραίτητα εσωτερικά αντικείμενα, καθώς όχι μόνο δίνουν μια ολοκληρωμένη εμφάνιση στο χώρο αλλά αφήνουν και χώρο για χώρο. Έτσι, οι αρμοί του ντουλαπιού έχουν μεγάλη σημασία. Οι μεντεσέδες περιτυλίγματος, επιφανειακής στήριξης, ένθετων και επικαλυπτόμενων είναι μια ποικιλία μεντεσέδων ντουλαπιών που συνδυάζονται ιδανικά με διαφορετικά σχέδια ντουλαπιών και τους δίνουν συγκεκριμένο χαρακτήρα και βάθος.

Πλεονεκτήματα των μεντεσέδων ντουλαπιών: Τα ντουλάπια όχι μόνο παρατείνουν τη διάρκεια ζωής των ντουλαπιών σας, αλλά σας επιτρέπουν επίσης να ανοίγετε και να κλείνετε τα ντουλάπια με άνεση.

Αγοράστε τώρα μεντεσέδες ντουλαπιού

Μεντεσέδες πόρτας

Ακριβώς όπως οι αρμοί παραθύρων, αυτοί ισχύουν για τις πόρτες και βοηθούν τις πόρτες σας να κρέμονται ίσια και να κρατούν το πλαίσιο της πόρτας. Ωστόσο, ακριβώς όπως υπάρχει μια ποικιλία στυλ θυρών, υπάρχει και αρκετή ποικιλία σε αυτό. Εκτός από το ότι κρατούν το βάρος της πόρτας, προσθέτουν πολύ χαρακτήρα στην εμφάνισή της και αυξάνουν επίσης την ανθεκτικότητα.

Αγοράστε τώρα μεντεσέδες πόρτας

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι μεντεσέδων πόρτας;

1. Μεντεσέδες πόρτας UPVC: Οι μεντεσέδες της πόρτας UPVC έχουν μια στιλιστική εμφάνιση και διαθέτουν ένα φύλλο προσαρτημένο πάνω τους που κάνει τις τρύπες σχεδόν αόρατες. Γενικά ταξινομούνται σε τέσσερις τύπους – Flag, Butt, Rebate και Composite Door Menteses, που διασφαλίζουν ότι δεν χρειάζεται να καταβάλετε προσπάθεια κατά το άνοιγμα ή το κλείσιμο της πόρτας. Εκτός από την αισθητική εμφάνιση, αυτοί οι σύνδεσμοι πόρτας είναι επίσης οικονομικά αποδοτικοί και επίσης εξαιρετικά ανθεκτικοί.

Πλεονέκτημα των μεντεσέδων πόρτας UPVC: Είναι αρκετά εύκολο στη χρήση και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, γεγονός που το καθιστά αξίζει μια επένδυση.

Αγοράστε τώρα μεντεσέδες πόρτας UPVC

2. Μεντεσέδες γυάλινων πορτών: Σίγουρα κανείς δεν θέλει οι μεντεσέδες να κρυφοκοιτάζουν από τις όμορφα επιπλωμένες γυάλινες πόρτες, και έτσι, αυτές οι εξαιρετικά σχεδιασμένες γυάλινες πόρτες έρχονται στη διάσωση. Είναι παραταγμένα στο πλαίσιο της γυάλινης πόρτας και συχνά παραμένουν καλυμμένα με το φύλλο της, που κρατά τις τρύπες της κρυμμένες. Αν και μπορεί να φαίνονται μικρά σε μέγεθος, μπορούν να κρατηθούν σε πόρτες με βαρύ ζύγισμα και επομένως χρησιμοποιούνται κυρίως για εμπορικούς σκοπούς.

Πλεονεκτήματα των μεντεσέδων γυάλινης πόρτας: Εκτός από μια ελκυστική εμφάνιση, αυτά για τις γυάλινες πόρτες είναι επίσης απίστευτα ανθεκτικά και ο καθαρισμός τους είναι επίσης εύκολος.

Αγοράστε τώρα μεντεσέδες γυάλινων πορτών

3. Μεντεσέδες πόρτας πόρτας: Οι μεντεσέδες πύλης γνωστοί και ως μεντεσέδες με ιμάντα είναι κατάλληλοι για πύλες και μπορεί να είναι βαρύς ή ελαφρύς. Οι σύνδεσμοι πυλών διατίθενται συχνά σε μια ποικιλία υλικών όπως ορείχαλκος, μπρούτζος, ανοξείδωτος χάλυβας και άλλα.

4. Μεντεσέδες περιστρεφόμενης πόρτας: Οι μεντεσέδες περιστροφής είναι ιδανικοί για καταστάσεις όπου δεν θέλετε να εμφανίσετε ένα ξυλουργείο, όπως σε μια πόρτα επικάλυψης. Η μία πλευρά αυτών των συνδέσμων συνδέεται στο πάνω μέρος μιας πόρτας, ενώ η άλλη συνδέεται στο κάτω μέρος. Υπάρχουν διαθέσιμοι ελαφροί και βαρέως τύπου στροφείς. Ένα άλλο χαρακτηριστικό γνώρισμα των συνδετήρων περιστροφής είναι ότι επιτρέπουν στις πόρτες να αιωρούνται και προς τις δύο κατευθύνσεις.

5. Ξεπλύνετε μεντεσέδες πόρτας: Οι χωνευτοί μεντεσέδες αναφέρονται συχνά ως μεντεσέδες με εσοχή ή μεντεσέδες με αυλάκωση. Αυτοί οι σύνδεσμοι είναι παρόμοιοι με τους ξυλοκόπους, αλλά έχουν ένα φύλλο που ταιριάζει στο αντίστοιχο. Οι χωνευτοί σύνδεσμοι είναι ωφέλιμοι όταν δεν υπάρχει χώρος μεταξύ μιας πόρτας και του πλαισίου της.

6. Μεντεσέδες για πισινόπορτα: Οι μεντεσέδες πισινών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους ξυλουργών που χρησιμοποιούνται σήμερα. Είναι συνήθως 6 ίντσες ή λιγότερο σε μήκος και χρησιμοποιείται για την υποστήριξη των περισσότερων εμπορικών θυρών. Έχουν μεγάλη γκάμα εφαρμογών και μπορούν να εγκατασταθούν για ποικίλες εφαρμογές.

5 παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή ενός μεντεσέ:

Εδώ είναι ορισμένοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη ενώ επιλέγετε μεντεσέδες για το σκοπό σας. Αυτοί είναι:

  1. Εξετάστε την εμφάνιση του υλικού και το χρώμα του.
  2. Ελέγξτε αν ταιριάζει με τον εσωτερικό τύπο του χώρου σας.
  3. Μάθετε αν είναι ανθεκτικό στη φωτιά και τη διάβρωση.
  4. Δοκιμάστε τη γωνία περιστροφής και ελέγξτε για ευελιξία.
  5. Ελέγξτε εάν συνοδεύεται ή όχι με καθορισμένη περίοδο εγγύησης.

Ελπίζουμε αυτές οι λεπτομέρειες να σας βοηθήσουν να επιλέξετε τους κατάλληλους μεντεσέδες για τον χώρο σας. Επομένως, προχωρήστε και επιλέξτε το καλύτερο από την παρτίδα για τις ανάγκες του σπιτιού και του γραφείου σας.

Αγοράστε διαφορετικούς τύπους μεντεσέδων από την McCoy Mart

Τώρα που γνωρίζετε τους τύπους μεντεσέδων, μπορείτε να τους αγοράσετε από τη McCoy Mart. Αυτό είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που προσφέρει ένα ευρύ φάσμα συλλογών προϊόντων και επωνυμιών. Εκτός από αυτό, προσφέρει γνήσια προϊόντα σε λογικές τιμές. Προσαρμόζοντας τις παραμέτρους, μπορείτε να λάβετε προσαρμοσμένα αποτελέσματα αναζήτησης σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Μπορείτε να ελέγξετε τις προδιαγραφές των μεμονωμένων αντικειμένων που σκοπεύετε να αγοράσετε. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο το πρόγραμμα περιήγησης όσο και την εφαρμογή για να αγοράσετε αντικείμενα ή να περιηγηθείτε. Η διεπαφή χρήστη είναι αρκετά ομαλή και η πλοήγηση από τη μια κατηγορία στην άλλη είναι επίσης εύκολη

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar