Οδηγός μεγέθους καμινάδας κουζίνας | McCoy Mart

0
Οδηγός μεγέθους καμινάδας κουζίνας |  McCoy Mart

Συμβουλές για την αγορά κατάλληλου μεγέθους καμινάδας κουζίνας

Οι καμινάδες στην αίθουσα μαγειρέματος έχουν εξελιχθεί ως βασικό εργαλείο σε πολλές οικογένειες. Σας δίνει τη δυνατότητα να εξαλείψετε τους καπνούς και τα μη ασφαλή στοιχεία υγρασίας και λίπους που δημιουργούνται κατά το μαγείρεμα. Απαιτείται ένας εξαιρετικός εξαερισμός για να εξαφανιστούν τα ανεπιθύμητα σωματίδια λαδιού και το τοξικό αέριο και να αποτραπεί το μαγείρεμα σας να γίνει θάλαμος αερίου! Οι διαστάσεις του εξαερισμού μετράνε πολύ καθώς καταλαμβάνουν πολύ χώρο για να τοποθετηθούν.

Αλλά, πριν αγοράσετε μια καμινάδα, θα πρέπει να λάβετε υπόψη και να μετρήσετε τις διαστάσεις του σταθμού μαγειρέματος σας και θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε τις διαστάσεις της καμινάδας κουζίνας πριν την αγοράσετε. Μερικές συμβουλές θα αποδειχθούν καρποφόρες αν τις ακολουθήσετε. Μερικές από τις συμβουλές συζητούνται παρακάτω που θα σας βοηθήσουν να αγοράσετε τους κατάλληλους αεραγωγούς.

Διαβάστε επίσης: Τύποι Καμινάδας Κουζίνας

Τύποι Όρους

Το τυπικό μέγεθος Καμινάδας θα εξαρτηθεί από τον τύπο της βάσης του εξαερισμού. Δύο τύποι στηριγμάτων είναι προσβάσιμοι στην αγορά: οι αεραγωγοί που τοποθετούνται στον τοίχο και οι αεραγωγοί που τοποθετούνται στην οροφή. Οι επιτοίχιοι αεραγωγοί είναι τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα μοντέλα στην αίθουσα μαγειρέματος. Είναι στερεωμένα στον τοίχο που γειτνιάζει με τον φούρνο αερίου. Μόνο η μία πλευρά του εξαερισμού στερεώνεται στον τοίχο, ο οποίος υποστηρίζει ολόκληρη τη συσκευή. Από την άλλη πλευρά, οι αεραγωγοί που τοποθετούνται στην οροφή χρησιμοποιούνται σε μεγάλες αίθουσες μαγειρέματος καθώς απαιτούν πολύ χώρο για να αναρτηθούν. Κρεμιούνται απευθείας από την οροφή πάνω από τον φούρνο αερίου.

Η ικανότητα αναρρόφησης αέρα

Μία από τις αρχικές εργασίες ενός εξαερισμού χώρου μαγειρέματος είναι να αφαιρεί το λίπος, να καπνίζει και να καθαρίζει τον αέρα. Επίσης, εμποδίζει το χώρο μαγειρέματος να μετατραπεί σε θάλαμο θερμότητας. Η ικανότητα αναρρόφησης αέρα ενός αεραγωγού μετριέται σε κυβικά μέτρα ανά ώρα. Το μέγεθος της ηλεκτρικής καμινάδας πρέπει να είναι ανάλογο με τη διάσταση του χώρου μαγειρέματος. Ο τέλειος αεραγωγός για το μαγείρεμά σας θα πρέπει να είναι αρκετά ικανός να καθαρίζει τον αέρα τουλάχιστον δέκα φορές σε μια ώρα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν τύπο για να υπολογίσετε την ισχύ αναρρόφησης που πρέπει να έχει ο εξαερισμός του χώρου μαγειρέματός σας. Ο τύπος που θα σας βοηθήσει να υπολογίσετε αυτό είναι – μήκος x πλάτος x ύψος x πόσες φορές ο αέρας πρέπει να καθαρίζεται κάθε ώρα. Για παράδειγμα, αν ο χώρος μαγειρέματος έχει διαστάσεις 5m x 5m x 2m, τότε ο όγκος φτάνει τα 50 m3. Τώρα, ο αριθμός των φορών που πρέπει να καθαρίζεται ο αέρας κάθε ώρα είναι δέκα φορές. Πολλαπλασιάστε λοιπόν το 50 με το 10. Θα πάρετε 500 m3/hr. Αυτή θα είναι η ελάχιστη ισχύς αναρρόφησης που χρειάζεται για το μαγείρεμα σας.

Μέγεθος Καμινάδας Κουζίνας

Γενικά, στην αγορά, οι αεραγωγοί του χώρου μαγειρέματος είναι προσβάσιμοι σε διαστάσεις 60 cm και 90 cm, μπορείτε επίσης να ανατρέξετε στο μέγεθος καμινάδας κουζίνας σε πόδια. Η διάσταση του αεραγωγού σας εξαρτάται από δύο πράγματα:

Καμινάδα κουζίνας

  • Μέγεθος του φούρνου αερίου σας
  • Το μέγεθος της κουζίνας σας

Θα ήταν καλύτερο να έχετε επίσης υπόψη σας ότι η διάσταση εξαερισμού δεν πρέπει να είναι μικρότερη από το μέγεθος του φούρνου αερίου σας. Πρέπει να είναι μεγαλύτερο από τη μέτρηση του φούρνου αερίου σας. Το να είσαι μεγάλος θα βοηθήσει να καταπιεί και να εξαλείψει την άσχημη μυρωδιά και το λάδι. Εάν έχετε μια καμινάδα κουζίνας μικρού μεγέθους από τη σόμπα, τότε μερικές αναθυμιάσεις μπορεί να διαφύγουν από την απαγωγή.

Δείτε τις παρακάτω μετρήσεις για να καταλάβετε ποια είναι η διάσταση εξαερισμού που απαιτείται για το σταθμό μαγειρέματος σας.

  • Φούρνος αερίου – Δύο έως τέσσερις εστίες: αγωγός 60 cm
  • Φούρνος αερίου – Τρεις έως πέντε αγωγοί: Αγωγός 90 cm

Συνήθως, μια σόμπα υγραερίου δύο ή τεσσάρων καυστήρων απαιτεί εξαερισμό κουζίνας 60 cm. Είναι το τυπικό μέγεθος που πρέπει να επιλέξετε κατά την αγορά. Ωστόσο, εάν έχετε μια μεγάλη κουζίνα και έχετε μια σόμπα υγραερίου με τρεις ή πέντε καυστήρες, θα χρειαστείτε έναν αγωγό κουζίνας 90 cm για να εξαλείψετε τα σωματίδια καπνού και λαδιού από το μαγειρικό σας χώρο. Εάν δεν ακολουθήσετε τις τυπικές διαστάσεις και αγοράσετε έναν αγωγό κουζίνας, τότε μπορεί να αντιμετωπίσετε το ζήτημα του ακατάλληλου αερισμού καπνού στο σταθμό μαγειρέματος σας.

Δημοφιλείς μάρκες καμινάδας κουζίνας Τιμοκατάλογος & Έκπτωση

Καμινάδα κουζίνας Μάρκες Εκπτωση
Κουκούλα Γυάλινο 3D T2S2 LTW Καμινάδα Κουζίνας – 90 cm Faber 40% έκπτωση
Καμινάδα κουζίνας Nevio 60 cm 1200 m3/hr Auto-Clean with Baffle Filter Υδρικά 30% έκπτωση
Καμινάδα κουζίνας ELBAA BF DHC Black Dry Heat Auto Clean Technology (Μαύρο ματ φινίρισμα) – Φίλτρο διαφράγματος βαρέως τύπου – 60 cm καφενείο Έκπτωση 36%.
Καμινάδα κουζίνας επιτοίχιας CH Regal 60 Auto Clean DX – 60 cm Ηλιακή φλόγα Έκπτωση 48%.

συμπέρασμα

Είναι πολύ σημαντικό να έχετε τον τέλειο εξαερισμό για το δωμάτιο κλωνοποίησης. Πέρα από την προσθήκη διακόσμησης στο δωμάτιό σας, θα κάνει το σταθμό μαγειρέματός σας καθαρό αφαιρώντας λάδι και καπνό. Ωστόσο, αυτό είναι δυνατό μόνο όταν αγοράζετε έναν αγωγό που είναι τέλειος για τη σόμπα σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε υπόψη σας τους παράγοντες που αναφέρθηκαν παραπάνω πριν επιλέξετε και αγοράσετε έναν εξαερισμό.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar